Tudósítás a jövőből

Anno 2061 - A legrégebbi bejegyzés is aktuális.

Online Istentisztelet 2.

Üzenet Elától.

(1. rész)

Amikor az akarattal bíró egó tudat és a hatalommal bíró szellem elkülönül, következik az áldozathozatal. Az emberek ilyenkor párokba sorolódnak, amely párokat véletlenül sorsolják ki az istentisztelet alatt. A szellem áldoz az egónak. A résztvevő egó tudatokat minden alkalommal más-más szellem megnyilvánulások érintik meg (értsd: más-másba bújt szellem). A szellem ott van az élőben. A mindenkiben ott lakozó szellem ajándékot ad az egyén ruhájába bújt egónak. Megköszöni, hogy segíti az élő szellem hatalmát az anyagi világban ható akarattá formálni. Az akarat ezt hódolattal elfogadja, és megerősíti hűségét az élő szellem felé.

A szellem egy, és ha az akarat is egy, akkor megvalósul az örök bölcselet, miszerint ami lent, ugyanaz van fent. M/n = 1. Ami csak akkor igaz, ha M = n. Ha az akarat (n) nem lenne egy, felosztaná a szellemet (M), az élő aprózódna, míg nem már-már észrevehetetlenné válná (M << 1). Ez történik az önök korában: az élet már-már észrevehetetlen a sok akarat között. Az online istentiszteletek időről időre újra egységre hangolnak. (A fúziós vallás óta az M is eggyé vált.)

Persze sokan vitatják ennek szükségességét, mondván a fenntartott egység egyben állandóságot eredményez, s ily módon nem vezet sehová. Ám az Önök orra előtt kibontakozó háborúk okán ma már ezek a gondolatok csak elhanyagolható filozófiai vitákban vetődnek fel. Ráadásul ezek olyan gondolatok, amely az élő szellem megértésére alkalmatlan nyelvekben tűnnek csupán logikusnak. Panavak beszéde óta a Társadalomban konszenzus van afelől, hogy a legtöbbek által beszélt nyelv alkalmatlan erre.

Az egység nem állandóság. Az egység harmónia, s ha valaminek, akkor csak a változásnak lehet harmóniája. Ám a Királyok nyelvét kevesen beszélik, az a felkent budák (buddhák) külön nyelve, hasonlóan az ókori görög beavatottak saját nyelvéhez. Ugyanakkor az ajándék, amit az ego kap, sokakat vonz a valláshoz e tudás felismerése nélkül.

Természetesen ez a tudás nincs elrejtve senki elől. A társadalmi beavatás szertartásán, a fehérsisakos angyali üdvözlet szezonjában ezt a fokozatot is el lehet érni, ha valaki rendelkezik az adottságokkal. Ők azok, akik rábukkantak az élő szellemhez vezető útra.

A bejegyzés trackback címe:

https://tudositasajovobol.blog.hu/api/trackback/id/tr367459884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása