Tudósítás a jövőből

Anno 2061 - A legrégebbi bejegyzés is aktuális.

Kapaszkodó későn csatlakozóknak.

- Összefoglaló.

2052-ben vagyunk, napra pontosan 43 évvel előrébb a jövőben. Csukd be a szemed, szívj egy kicsit, és fast forward. Te is pont ezt fogod látni.

SISAK: Társadalom tagjai ezt hordják. Számítógép, GPS, kamera, média center, játék konzol, internet, telefon, ID chip mind be van építve a sisakba. Egy gépesített ego. A tudat részleges transzferálása szilikonba és kódokba. (Részletesebben itt.)
 
AGYPONTOK: A sisakba már nem billentyűzettel és egérrel kommunikál az ember. Sőt nem is beszéddel, hanem agypontokkal bináris módon. Akár az enkefalográfnál, sisakba beépített érzékelők észlelik a tanulás során kialakított agypontok aktivitását vagy de-aktivitását. Az agypontok számának különbözősége miatt újból kialakult a kasztrendszer. (Részletesebben itt.)
 
BEAVATÁS: Minden gyermek 13 éves korábban át kell, essen egy 2-3 hónapos beavatási folyamaton. Ennek teljesítése szükséges ahhoz, hogy az ifjú felvételt nyerjen a Társadalomba. (Részletesebben itt.)
 
TÁRSADALOM: Egyszerűen így hívják a világnak azon részét, ami a Nagy Szabadságháború után az önök világának kvázi jogutódja. Tagjai 13 éves kor felett hordják a sisakot. A társadalmon kívüliek önkéntes száműzetésben élnek, kitéve a természet törvényeinek és a sorstársaik törvénytelenségeinek.
 
MASZK: Sajnos a Szabadságháború során bevetett biológiai fegyverek hatására a városokban (=Társadalom nagy részében) hemzsegnek a veszélyes vírusok. Védekezésképpen, az ember a sisak mellé felcsatolta a maszkot.
 
KONFUCIUS 2.0: A társadalmat leíró és működtető protokoll közkeletű neve. Amolyan társadalmi szerződés. Jelenkorunk alkotmánya.
 
LEGYÉL TE IS VADÁSZ!: Egy számítógépes játék, ahol a játékos ellenséges földönkívüliekre vadászik - a képernyő szerint. A valóságban - és ez köztudott - a játékos egy valódi robotrendőrt irányít és társadalmon kívüli vademberekkel küzdenek, és végeredményben őket gyilkolják le. A kezdetleges szinten álló mesterséges intelligenciát így valódi humán intelligenciával pótolják. A játék nagyon népszerű. Gyakoriak a túlkapások.
 
ELA: az Ember, aki Legyőzte az Antikrisztust.
 
JÁKOB: Beavatott nevén XXII. Jákob, a sisakos térítő, akinek missziós útját a tudósításokban végig követhetjük.
 
SÁRKÁNYÖLŐ: Beavatott nevén XIII. Sárkányölő, egy 13 éves fiú, aki különös képességekkel rendelkezik. A sisakjára általam feltelepített kémprogram segítségével szintén végigkövetjük az életét.


(A lista folyamatosan bővül.)

A bejegyzés trackback címe:

https://tudositasajovobol.blog.hu/api/trackback/id/tr801397495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása