Tudósítás a jövőből

Anno 2061 - A legrégebbi bejegyzés is aktuális.

Ki az ember, aki legyőzte az Antikrisztust?

- A fegyelem az egónak rossz, a szellemnek szabadság!

Ahhoz, hogy le tudjunk győzni valamit, ismernünk kell azt. Tudni kell, hogy kicsoda-micsoda az Antikrisztus. Ellenség-e egyáltalán vagy félreértett jó-akaró. ELA (Ember, aki Legyőzte az Antikrisztust) ezt megtette. Felismerte és kimondta a nevét. Az alattomos ellenséget úgy lehet legyőzni, ha nevén nevezik. Leleplezve már nincs hatalma.

Antikrisztus, városi legenda vagy valódi személy?

A középkorban az egyház azt tanította, hogy Jézus hozta el a megváltást személyesen. Ebből adódott, hogy a megrontást is egy személyhez kötötték. Ám a megváltás mindenki maga éri el azzal, hogy magáévá teszi a (jézusi) tudást. A megváltás ebből a tudásból fakadó felismerés. (Sokan vannak, akik anno találkoztak Jézussal és még sem lettek megváltva!) Ha a megváltás tudáshoz kötődik, akkor a megrontásnak is azzal kell kapcsolatban állnia. Ennyiben tehát az Antikrisztus, mint személy, városi legenda.

Két féle tudás létezik. Az egyiket ha megszerezzük, érezzük a felismerés bizsergető érzését. A másikat ha magunkévá tesszük, akkor érezzük a szorító érzést a fejünkön. Az első a szellemi tudás, a második a kollektív tudás. Az egyik összhangban van az élettel, a másik ellene dolgozik. Az elsőt felismerések útján szerezzük, a másikat kondicionálás során. A kollektív tudás digitalizálható, azaz számokban kifejezhető, mert az lineáris, sok-sok elágazással és útvesztővel. A szellemi tudás nem digitalizálható, hisz sok nyelven még csak el sem mondható. Eddig egyetlen nyelv volt képes leírni: a karoli nyelv (Királyok nyelve).

Mit tett, tehát Ela? Digitalizálta a kollektív tudást, a szorító érzést. Digitalizálta az emberek kollektív tudatának „szervét”, az egót.  2053-ban ezt úgy hívják a Digitális Arc, azaz a Sisak.

Ám az ego szorító sisakját az emberiség már régóta viseli. (Kb. 100 évvel azután, hogy az első ember felismerte saját arcát a tó tükrében.) 2010-ben is ott van a fejeken, bár nem látható, alattomos és nem megfogható, ezért le sem győzhető. Amikor gyarapodik, nő a szorító érzés, és a „gyengébbek” fejét ez könnyen deformálja.

ELA 2053-ra az egót szilikon börtönbe zárta. Szorít ugyan még a Sisak, de már nem alattomos. A hírek szerint van egy mező, ahol az emberek megszabadulhatnak tőle...

A bejegyzés trackback címe:

https://tudositasajovobol.blog.hu/api/trackback/id/tr282101209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása