Tudósítás a jövőből

Anno 2061 - A legrégebbi bejegyzés is aktuális.

Okospapírra okostollal

Minden és senki.

Ha temetnék a szabadkézi rajzot és írást, akkor gondolják át újra. Az agypontos adatbevitel és a érintőképernyő között volt egy zseniális átmenet, aminek nagyon sokan Önök közül hasznát vették. Ez az okospapír és okostoll.

Eldobható, egyszerű tömegtermék, papírra nyomtatott chippel és elektronikával.  Az okospapír egyszerre volt a kijelző és a beviteli eszköz, olyan mint egy tablet, ám ennél több hasonlat nem igazán jegyezhető fel a kettő között. Az okospapír személyre szabható volt azáltal, hogy az ember a saját okostollával írt rá. Operációs rendszere a Papír OS.

Mindenki maga rajzolta a saját felhasználó felületét, amit persze, ha akart, egy életre elmenthetett magának a sisakjába és újra betölthetette eyg tiszta lapra. Ha éppen szöveget akart szerkeszteni, csak ráírta a lapra a saját mnemonikját, és a lap egy szövegszerkesztőként üzemelt tovább. Kézírással írhatott rá, a felismerési hibák nem voltak gyakoribbak a gépelési elütéseknél. A lapot el lehetett tenni későbbre, nem volt rendszerhiba miatti információ vesztés. Egy sima A4 méretű lapra meg lehetett írni egy kisebb könyvet. Papírkapocs formájú csatlakozón keresztül aztán minden letölthető volt a sisakba épített személyi számítógépbe. A másolás egyszerű volt, mert csak egymásra kellett helyezni őket és a jobb felső sarkukat összefogni.

Voltak írólapok, kockás matematikai lapok beépített alapfüggvényekkel, festővásznak, amihez speciális okosecset kellett. Ha azt veszük a teljes Microsoft Office csomag okospapír alapú lett, és még a teljes újrahasznosítás is megoldottá vált. Autonóm, jogi személyként elismert gurulós drónok szedték őket össze, amit feltöltésért cserébe leadtak. Amúgy ilyen szemétgyűjtő drónból sok volt (mindannyian tulajdonképpen az elektromosságért cserébe dolgoztak.)

Szép új világ. Minden okos. Minden és senki?

A bejegyzés trackback címe:

https://tudositasajovobol.blog.hu/api/trackback/id/tr598079802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása