Tudósítás a jövőből

Anno 2061 - A legrégebbi bejegyzés is aktuális.

Gyermektelen nemzedék

- Egy csendes tiltakozás.

Fogy a népesség, kevesebb gyerek születik. Míg bizonyos országok népessége csökken, addig a világ népessége növekszik. Bizonyos helyeken az élet nem akar megjelenni, más helyeken meg tombol és szinte metszeni kell.

Vajon ismerjük-e a valódi okokat? Vajon valóban a családtámogatás és a részmunka elterjedésének hiányával függ össze a gyermekvállalási kedv? Jelen tudósítás idejéből már látszik, hogy csak részben igazak a fenti állítások. Európa társadalmát 2010-ben egy idejét múlt, hamis értékrendi háló tartja össze.

A „gyermeknek a gyermekkorhoz való jog” felkiáltású üres koncepcióval elraboljuk a gyerek egyetlen esélyét, hogy érett és önálló személyiséggé váljon. A mai gyermeket miután jól kijátszotta magát, hat éves korában beletolják egy oktatási rendszerbe, aminek az alapjait még akkor tették le, amikor az elvárás az írni és olvasni tudás volt. A tudás korának hajnalán ez már vajmi kevés.

Az oktatási rendszer fejlesztése az utóbbi időkben annak erodálását jelentette. Ez az egyre romló oktatás 23-28 éves koráig a karmai közt tartja a ifjút, majd miután kiégette, beleokádja a nagybetűs életbe. És csak hogy tudják, kik a világ urai, a diplomával együtt kezükbe nyomnak egy „adós fizess” levélkét. Ez a világ a gyereket nem emberré neveli.

Csodálkozunk azon, hogy nem akarnak gyerekek születni egy ilyen világba. Még egyszer: a világ gyarapszik, csupán bizonyos helyeken tapasztalható a csökkenés (a bevándorlás nem számolandó!)

Ám az életnek vannak titkai, és a problémát megoldja maga. A kor kevés számú gyermekei harcosok lettek, és 2053-ban, közülük kerültek ki modern hősök. Mi fogyasztók vagyunk, és hitel-törlesztők. Ők hősök lesznek és mártírok.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://tudositasajovobol.blog.hu/api/trackback/id/tr782550677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.01.01. 21:26:28

Mostanában az jut eszembe mindig, hogy olvastam valahol, hogy háborúk során és után a természetes szaporulatban a nemek aránya is változik... mintha követné "össznépi" szinten a természeti szükségleteket. Most is azt teszi szerintem: eleve kevesebben születnek a SEMMIRE... mintha tudnák, hogy nem kell most jönniük, mert nem érdemes - semmi szükség rájuk. (a természet nem hülye!)
És igen, én is a hősöket várom, mert ezekből a lanyha tinglitangli csúfságokból semmi jó nem származtatható - öröklötten és főleg neveltetés miatt nem.
Ugye az unokáinkról van szó?! :) - nyugtass meg, hogy negyven év múlva már mindenki természetes életet él... már aki képes volt túlélni ezt a fertőző, fogyasztás centrikus, és hazug, egoista világot.
Titkos emberneveldéket kellene csinálni - valahol távol innen, amolyan újrakezdést! ... kivonulni ebből az okádékká vált társadalomnak a keretei közül. (aha! lehet, hogy Te már ezt is csináltad... :), igaz? Kiléptél?)
süti beállítások módosítása