Tudósítás a jövőből

Anno 2061 - A legrégebbi bejegyzés is aktuális.

A Gőz Világ - XIII. Sárkányölő - 3.

- A kémprogram jelenti.

2052. november 15.

Sárkányölő a tizenhárom éves fiú, aki képes cerebrális fájl transzferre és úgy tudja levenni a sisakot, hogy a hálózat azt nem észleli. Egyetemista. A bányász egyetemen tanul. Kollégiumban lakik szobatársával, Búbos Bankával, akivel jó barátok lettek. Legutóbbi beszámoló itt olvasható róla.
Egy elszólása miatt bátyját drog használat miatt le akarták tartóztatni, de az elfogató parancs az utolsó pillanatban eltűnt. A kiérkező rendőrök egy darabig tévelyegtek a testvére háza előtt, majd elmentek. XIII Sárkányölő mesteri hacker lett. Érzi, hogy figyelik őt. Azt gondolja, hogy az egyetem saját megfigyelő rendszere a szokásosnál erélyesebben szállt rá. Nem gyanítja, hogy egy kémprogram fut a sisakján. Ez teszi lehetővé, hogy a riportok beszámoljanak az életéről.

Az elmúlt egy hónapban semmi rendkívüli nem történt vele. Szorgosan tanult, és hobbiból feltört néhány banki hálózatot. Nem sokat vitt el, de a szülei új házba költöztek. Sokszor felhajtott sisakkal üldögélt és figyelte a sisakos embereket. Próbált leszokni a „gőz” emberekkel való beszélgetésről, mert senki nem értette meg. Még Búbos Banka sem, de legalább ő nem nevetett.

Egy hír kapcsán élete teljesen új fordulatot vett. Pár napja az esti híradóban feltűnt a vadlány, akivel a beavatása alatt találkozott. A lányt a droid rendőrök kapták el, ahogy a Társadalom belső területén kóválygott. Vámpírnak gondolják, és a nyakába akarnak varrni néhány vámpírtámadást, hogy így nyugtassák az egyre aggódóbb közvéleményt. Egyelőre semmi nem bizonyított, de a lány nem tagja a társadalomnak, és ezért bírósági ítélet nélkül fogva lehet tartani. Hozzá kell tenni, hogy a hírekben való meghurcolás után ez az ő védelmét szolgálja. Az utcán a feldühödött tömeg meglincselné őt, mielőtt elérné a legközelebbi városkaput.
Sárkányölő tudja, hogy a lány ártatlan. Bár pontosan nem tudni mi történt a találkozáskor. Sárkányölő azóta egy furcsa tetoválást hord a jobb szeme alatt. Pont olyat, ami a lányon van.

Tegnap éjjel megszökött a kollégiumból. Ma reggelre a lány eltűnt a börtönből.

Az őt őrző rendőröket Sárkányölő mesterséges tudathasítással ártalmatlanította. (Másképpen mondva tudatukban egy új partíciót hozott létre, amire felmásolt valami egészen más ego képet.) Kettő közülük ebben az új tudat tartományban rekedtek. Őket reggel találták meg a háztetőn, ahogy meztelenül rúdtáncoltak egy antenna körül. Csak sisak volt rajtuk.

A következő, monológszerű beszélgetést, akkor rögzítette a kémprogram, amikor már biztonságban voltak. A kémprogram meglepő módon nem tudta rögzíteni a lány hangját, mert ő valami ismeretlen dimenzión át kommunikált Sárkányölővel.

- Miért jöttél utánam a városba? Az te voltál? Honnan tudtad, hogy itt vagyok? Biztos voltál abban, hogy kiszabadítalak, ugye. Holnap vissza kell mennem, keresni fognak. Két napig tudom szimulálni, hogy beteg vagyok. És Búbos is ki fogja kotyogni. Tudom, hogy velem akarsz maradni. Elviszlek a bátyámhoz. Igen, ott biztonságban leszel. Bányász. Nem, a nőjével él. Ők a gondodat viselik, de nem mondhatod el, ki vagy. Senkinek. Amikor tudlak, meglátogatlak. Miért mondod ezt? Nem hagyhatom ott az egyetemet! Igen, te is ott hagytad a családodat… Képes lettél volna meghalni miattam? Igen, megöltek volna. Széttépnek, mint egy koncot 16 éves korodban... Én is szeretlek. Hideg a kezed. Az enyém mindig meleg. Mit csinálsz?

A kamerán keresztül látni lehetett, hogy a lány közel hajolt Sárkányölőhöz, és leemeli a fiú sisakját. A legmegdöbbentőbb, hogy a sisak csak annyit jelzett, hogy a viselője alszik. (Mi az ördögtől olyan különleges Sárkányölő?!)

Sajnos innentől nem láttam az eseményeket, mert a sisak úgy került a földre, hogy a kamera nem őket látta. Sárkányölőt továbbra is hallottam:

- Ez mi? Miért hajolsz ilyen közel? Mit csinálsz most? Jó az illatod.

A fiú úgy beszélt, mint akinek befogják a száját:

- Micsoda? Ezt nem értem. Ez mire jó?

Sárkányölő nem értette a választ. Nem érthette, mert a „csók” szó archív fogalom volt a Társadalomban. Az emberek a sisak és a maszk miatt leszoktak a csókról. Emiatt nem tudta áthozni a jelentését a saját tudati dimenziójába. Ugyanúgy ahogy, nem tudta lefordítani a lány nevét sem, hogy azt a gépi egója megértse. Az egyik már kihalt, a másik nem létező fogalom a társadalom kollektív tudatában.

Szerencsére Sárkányölő tudata olyan tartományokban is jelen volt, ahol nem kellettek szavak, sem gépi kódok. Ezt az ismeretlen tartományt hívja Sárkányölő a Gőz Világának.

A bejegyzés trackback címe:

https://tudositasajovobol.blog.hu/api/trackback/id/tr251526101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása