Tudósítás a jövőből

Anno 2061 - A legrégebbi bejegyzés is aktuális.

Élet az orgazmus után, avagy az élet értelme

- Nincsenek elvont hasonlatok, csak meg nem értett összefüggések.

Talán mindannyiunkat foglalkoztatta már a kérdés, hogy mi az élet értelme. Minden ember legalább egyszer megkérdezte ezt magától az élete során. Az első alkalommal, valamikor a gyerekkorban vetődik fel.  Megkérdezzük a szüleinktől, hogy miért élünk, ha úgyis meghalunk. Kapunk egy választ. Valószínűleg egy választ, ami hasonló ahhoz, amit ők kaptak a szüleiktől. Ám a választ nem érezzük meggyőzőnek, csupán az ad vigaszt, hogy más sem ismeri azt. A kérdés nyitott marad.

© Copyright: lásd a szerzőt a kép eredeti forrásánál
 
Később megtanuljuk az „egyszer élünk” felkiáltást. Élj a mának! Élvezd az életet! Hisz az élet értelme az érzékek élvezete! A testbe költözött lélek egyetlen kihívása. Olyan ez, mint egy autóőrült, amikor beül egy sportautóba és nem akar kiszállni, amíg szét nem hajtotta magát. A lélek a testben van, és élvezi, hogy érzi az anyagot. A gyerekkori kérdésre azonban ez sem ad választ. Kifogy a benzin, elfogy a szusz, az óra ketyeg tovább.
 

Tovább megyünk, keressük a szerelmet, amiről azt hisszük, hogy a szeretet egy fokozott formája és a szex apostolai szerint az orgazmusban csúcsosodik ki. Megvolt, jártunk ott, hosszú volt a sikoly! Negatív a tesztcsík! Reggel menni kell dolgozni. Válasz nincs, a kérdés marad, pedig már az unokák közelednek!

Legtöbben úgy élik le az életüket, hogy ezt a gyerekkori kérdést soha nem válaszolják meg. Elfelejtik. Nincs már, aki újból feltegye a kérdést. Hisz nincs már az a hang… Elfelejtjük, hogy tartozunk magunknak ezzel a válasszal. Habzsolunk, menekülünk, a másikat utánozzuk. Kit is? Nagyon sokszor olyanokat, akiket csak látásból ismerünk. Látásból, a tévéből. Aztán adásszünet, a kérdés már nem aktuális...

A kérdés tehát nyitott marad! Miért élünk, ha meghalunk? Vannak, akik abban hisznek, hogy erre nem lehet választ adni. Ők valójában azt mondják: ”szabad a gazda”. Nekik a kvíz mester súgja meg a választ, de az így kapott megfejtésnek végzetes az ára.

 Minden jog fentartva. flickr.

ELA, jelen korunk vallási vezetője, ezt tanította a múlt hétfői ceremónián:

Az ember útja a halál felé visz. Az emberi sors, az Út egy futószalag a születés és a halál között. Az egyik pontból akkor is eljutunk a másikba, ha nem csinálunk semmit, vagy csak toporgunk. Ám célirányosan léphetünk, és mi döntjük el, hogy melyik irányba. Ha életed célja a halál, mert egyszer élünk, akkor lépj abba az irányba. Ha életed célja a születés, mert örökké élünk, akkor tudod, merre kell menned. Ez a nehezebb irány. De vannak, akik tudják, hogy nem lehetetlen. Kellő kitartással oda érnek!

A születés a teremtés egy nagyszerű és ünnepi pillanata. Az élet célja a Teremtés megsegítése.
Forduljatok meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudositasajovobol.blog.hu/api/trackback/id/tr491920113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rszarvas · http://rszarvas.blog.hu 2010.05.30. 11:56:24

Az életnek nincs értelme. Célja van. A lelkeket meg kell tölteni testtel, hogy a szellem fejlődhessen. Ez persze mikor néha így sikerül, néha úgy. Most épp ember vagyok. Legközelebb, ha hal leszek, már nem tudok majd ezen gondolkodni, esetleg kommentelni. Lehet, hogy akkor majd nem is akarok gondolkodni, kommentelni. :-) A tudatnak is pihennie kell valamikor ebben a nagy idővégtelenben.
süti beállítások módosítása