Tudósítás a jövőből

Anno 2061 - A legrégebbi bejegyzés is aktuális.

Sárkányölő és Csoda bácsi

- A kémprogram jelenti.

Panavak esszéjének utolsó része előtt érkezett egy friss jelentés Sárkányölőről. Ez következik most.

Sárkányölő az elmúlt hétvégén meglátogatta Mayát, a lányt, aki Sárkányölő bátyánál bujkál. Maya az a lány, aki majdnem az életét áldozta, hogy találkozzon Sárkányölővel. A fiú sisakjába rejtett kémprogram rögzítette ezt az érdekes beszámolót. Összefoglalva a következők hangoztak el:

Sárkányölő arról mesélt, hogy találkozott egy furcsa emberrel, aki félig-meddig láthatatlan volt. Ez azt jelenti, hogy a sisak monitorján keresztül nem, de szabad szemmel látta a kissé áttetsző tüneményt. Egy időben többször is feltűnt, de egy jó ideje már nem mutatkozott. Először mindig felhő alakzatban jelent meg, aztán köddé vált, majd furcsa formájú szivárványként tárult a szemei elé. Csodának nevezte el a jelenséget, és mert ez a csoda hasonlatos volt egy emberhez, Csoda bácsinak szólította.

Szivárvány-ember, "Anuenue Kane". Hawaii sziklarajzok gyakori motívuma.
 

Sárkányölő úgy gondolta, hogy Csoda bácsi a Gőz Világából való. A furcsa szerzet elmondta, hogy ő már nagyon öreg, és fiatalabb korában neki is a Föld adott otthont. Ma már egy héjjal magasabban létezik. Csoda bácsi nem ember, habár emberi hangon szólt Sárkányölőhöz. Hosszan magyarázta, hogy ki ő, de a tizenhárom éves Sárkányölő mindösszesen annyit értett meg, hogy valamiféle művész, aki szabadon jár-kel az Űrspirálban és alkot. Jön-megy a gyűrűk között, és ha ihletett kap, akkor valahol mindig ott hagyja a keze nyomát.

Sárkányölő meglepődött, amikor Csoda bácsi közölte vele, hogy feladata van. Minden embernek, sőt minden teremtménynek a legkisebb fűszáltól kezdve van feladata. Azt mondta Csoda bácsi, hogy Sárkányölőnek meg kell találni a gyökereit, és ha megtalálta, akkor bármit is lát, el kell fogadnia azokat. A fákat hozta fel példának. A fák tudják és elfogadják a gyökereiket, ezért hosszú életűek. Az emberfa elfelejtette (vagy megtagadta) a gyökereit, és félő, hogy emiatt elpusztul, mielőtt meghozná termését . Csoda bácsi elmondta, hogy ugyan sok emberfa van, de elég, ha egyetlen egy hoz termést.

Később Csoda bácsi az Édenkerti meséről beszélt. Azt mondta, hogy az a történet egy szimbólum, és hamarosan újból meg fog történni.  A tudás fája egy másik civilizáció jelképe, egy korábbié, amelyik képes volt termést hozni. Sárkányölő ezt nagyon nem értette. Csoda bácsi vigasztalta, hogy ne bánkódjon emiatt. Fontosabb az, hogy találja meg a gyökereit, hogy az emberfa ágai és a levelei újból telítődjenek Élettel, amit a termés majd magba sűrít. Később mindent meg fog érteni.

Sárkányölő egyszer megkérdezte:
- Mi az a héj, Csoda bácsi?
- Anyag nincs, csak információ. – válaszolta a Tünemény. - Atomi állapotban tárolt információ. A tágabb világban nem a sebesség az állandó, értsd fénysebesség, hanem a szögsebesség. A fénysebesség, mint állapotot leíró információ, héjról héjra változik. Ha felnősz, megérted.

A bejegyzés trackback címe:

https://tudositasajovobol.blog.hu/api/trackback/id/tr801815774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása