Tudósítás a jövőből

Anno 2061 - A legrégebbi bejegyzés is aktuális.

Tudósítás 9. - Kémiai Megváltás

- Ami a jelenben fantázia, a jövőben tudomány.

Az emberiség egy evolúciós fordulóponthoz ért a történelmében. Az ember gyökeres változásokon halad keresztül. Ez pedig azt jelenti, hogy az emberek a sejtjeikben, a sejtjeiken keresztül változnak. Ez a minden sejtre kiterjedő átalakulás a Kémiai Megváltás. Miért nevezzük megváltásnak? Olvassa el az előző bejegyzést.

Miért kémiai? Idézzünk Panavaktól:

"A kémiai megváltás egy vagy több eleddig inaktív gén expresszálódása, amely során új fehérjék jelennek meg az emberi szervezetben. Miután a DNS-ünk minden sejtünkben teljes egészében jelen van, ez az aprócska változás óriási hatással lehet ránk. Csak egy ilyen volumenű – minden sejtünkre kiterjedő (!) - átalakulás képes megváltoztatni az embernek a környezetéhez való viszonyát. Ez nevezzük Kémiai Megváltásnak. A szóban forgó gént (géncsoportot) az Aranykor Kulcsának nevezzük. (Szkeptikusoknak ajánlom ezt a cikket az un. Csipkerózsika génről. - a ford.)


Megválaszolandó kérdések: Mi aktivizálta/aktivizálja ezeket a géneket? Melyek ezek a gének? Hogyan kerültek az emberi genomba? Lehet mindig bennünk szunnyadt az Aranykor Kulcsa?

A válasz jelenleg egy szerény „talán”.

Sokáig az emberek DNS-ének a 95%-t egyszerűen hulladék (junk) DNS-nek hívták a hozzáértő (?!)  szakemberek. Ám a 2000-es évek eleje óta egyre többen szakítanak ezzel a feltételezéssel. Ma már tudjuk, ez egy félreértett megjegyzés volt, ami semmi mást csak a kutatók tudatlanságot bizonyította.

Kutatásaink során, abból a hipotézisből indulunk ki, hogy a DNS hasonlatos egy informatikai rendszerhez, amely egyszerre áll egy futtatható programból és egy adatbázisból. A 3 milliárd bázispár egy kvaternárisan kódolt program és adatbázis együtt. A program rész szabályozza az embrionális fejlődést, tehát ez vezényli le, hogy egy petesejtből és egy ondósejtből (osztódás és differenciálódás útján) kialakuljon az ember minden szervével együtt. Más szóval ez egy gyorsított és optimalizált evolúció az anyaméhben. A program a születéssel nem áll le, folytatódik a pubertáson át, a változó koron keresztül a halálig. Az adatbázis pedig e program változóinak tárhelye. (Ilyen lehet például az immunrendszerünk antimikrobiális peptid-recept gyűjteménye.) Ez az adatbázis az evolúció során egyre bővült, és folyamatosan változott (Az evolúció lábnyomai - angol nyelvű cikk). Elismerem, hogy ez így - a túlzott egyszerűsítés miatt - jelenleg inkább fantasztikus, mint tudományos, de kutatóként sokkal inkább ezen dolgozok, mint tehenek klónozásán. Hiszem, hogy DNS-ünkből kiolvasható az emberi múlt. (Nem véletlen, hogy a legnagyobb DNS állománnyal egy amőba faj rendelkezik! Hosszú evolúciós történelem áll mögötte! Genom méretek.)

A Kémiai Megváltás, a fenti hasonlat alapján, a programot érinti. Az Aranykor Kulcsa aktív génné lesz, az evolúciós program frissül, új modullal bővül. Ez történhet oly módon, hogy egy eddig alvó DNS szakasz aktivizálódik, vagy kívülről érkezik és épül be az emberi genomba. (A véletlen mutációt kizárhatjuk, hiszen a véletlen, csupán a tudatlanság kifogása.)

Egyenlőre mindkét feltevés mellett ugyanannyi érv szól. Jogosan feltételezhetjük, hogy ez a gén(csoport) mindig jelen volt, és várta az aktiválást, hisz az Aranykor – mítoszaink szerint - már a múltban létezett. (Az első kísérlet nem-aktív gének expresszálására 2008-ban történt, már akkor meglepő eredménnyel. (Link angolul)).

Ám ugyanúgy elképzelhető, hogy ez a gén kívülről került a humán genomba. A tudomány mindenesetre már ismer ilyen jellegű genomváltozást. A transzpozonok okozzák. Ne gondoljunk itt bonyolult dolgokra. Ilyen kívülről jövő DNS csomag lehet akár egy retrovírus, ami nem más, mint fehérjékbe csomagolt DNS/RNS. (Lásd fantázia ábra.) A vírusok képesek negatív módon befolyásolni az emberi szervezetet, tehát semmi nem zárja ki hogy létezzenek olyan vírusok, amik jó hatással vannak ránk. Baktériumok között ismerünk ilyeneket

Ilyen megváltó DNS csomag érkezhet egy rovarcsípésen keresztül, vagy akár egy virág pollenjének belélegzése által. (Ahonnan semmi esetre sem várnék rá: emberi laboratórium.) Köszönöm megtisztelő figyelmüket. "

- Panavak. (valamikor a jövőben)

A bejegyzés trackback címe:

https://tudositasajovobol.blog.hu/api/trackback/id/tr841698605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása