Tudósítás a jövőből

Anno 2061 - A legrégebbi bejegyzés is aktuális.

Tudósítás 8. - Megváltandó emberiség

- Kérdések a jövőből.

2053. január 18.

Létrejött egy új világrend, de nem úgy, ahogy azt sokan elképzelték (Lásd Szabadságharc). Nem jött létre egy világkormány egy világ megmondó-emberrel. A világ jegybankja nem élte meg a harmadik születésnapját, összeomlott. A XX. század véres és gőgös kitérője után az emberiség visszakanyarodott a teremtői útra.

Hisz nem lehetett sokáig elhitetni az emberekkel, hogy – például - a málnaszörpöt, amely soha nem látott málnát, azért jó inni, mert javít bizonyos gazdasági mutatókat. A józan paraszt ezt látva széttárta a karját, legyintett és főzte tovább saját málnaszörpét, ami ugyan nem növelte a GDP-t, de jól esett meginni. Hogy lehetne fontosabb egy gazdasági mutató az emberi életnél? Hogy lehettünk ennyire hűtlenek az őseinkhez, akik hosszú évezredeken át gyűjtötték a tapasztalatokat és fejlesztették tökélyre a tevékenységeket, hogy aztán mi ósdi hagyománynak keresztelve azokat gőgösen eldobjuk, és inkább porlevest együnk?  Meddig hisszük még, hogy a mesterséges aroma valóban a fejlődés része? Meddig hisszük, hogy az injekciós tűvel pácolt sonka vagy a zuhanyban füstölt kolbász (lásd ábra) a fejlődés része? Persze, hogy annak mondják, mert több pénzt hoz! Régen nem azért volt alacsony az átlagéletkor, mert embertelenül éltek, hanem mert sok volt a háború! Rákban csak a modern ember pusztul! Meddig hisszük még, hogy a gazdasági fejlődés = emberi fejlődés? Valóban az ember egyetlen célja a gazdaság fenntartása, mint fogyasztó? Akik így gondolják, hamis oltáron áldozzák fel életüket. Mekkora tévedés! És mekkora bűn ezt elhitetni!

Jó hír a jövőből, hogy a bűnösök feje hamarosan megtisztul. Új egyezmény született. A Harmadik Egyezmény! És ennek megnyilatkozása a Globális Megváltás!

Miért jó a technikai fejlődés, ha az csak egymás gyilkolására, elnyomására, kihasználására alkalmazzuk? Mire jó, hogy tudjuk, hogy vannak atomok, hogy vannak atommagok és neutronok, és hogy vannak kvarkok és fotonok.  Atomerőmű építésére, hogy legyen még több óriási haszonnal eladható áram? Miért kell nekünk genetikai módosítás, ha a legfinomabb dolgokat a természettől készen kapjuk. Terméshozam növelés? Nem. Hasznot hozó, jogdíjas mezőgazdaság! Már réges-rég felesleget termelünk áramból és mezőgazdasági terményekből! Ám sebaj, a fogyasztást végtelenül lehet serkenteni. A jó állampolgár 5.1-es pornót néz, hűtött sört iszik, és télen alsógatyában üldögél a lakásban, nyáron meg a légkondi miatt hord pulóvert. Egyszóval fogyaszt! Nem csoda, ha sokan nem hiszik, hogy Isten a saját képére teremtette az embert, mert ez már valóban nem az az ember. Ez az ember tévé, reklámok, internet és bankkártya nélkül már csak két dologra képes: szarni és hugyozni. Bravó! (A szó legakadémiaibb értelmében!)

Saját magunkat űztük ki a paradicsomból! A teremtő nem a felhőkön csücsül és bájosan mosolyog, hanem ő az összes ember együtt, sőt ezzel együtt a Föld minden atomja. Minden egy! Éva úgy keletkezett, hogy különbséget tettünk ember és ember között. Az androgün ember gondolkozni kezdett és megnevezte a testbéli különbségeket. Ezzel kettéválasztottuk az emberiséget, holott csak egyként lehet teremtő hatalma (a szó minden értelmében). A minden megszűnt egynek lenni! A magyar nyelv még őrzi ezt a paradicsomi életfelfogást, mert az egykarú és egyszemű emberekre azt mondjuk: félkarú, félszemű, hisz tudjuk a kettő együtt Egy! A párunkra azt mondjuk: FELEség! Még a szkeptikus is bölccsé lesz, ha az mondja: „nekem MindEgy!”.

Az elválasztás ürességet szül, és a betöltetlen űr maga az ördög. A teremtés minden mozzanata megtölti az ürességet, az elválasztás minden mozzanata újra alkotja az űrt.

Az Elválasztás az emberek legnagyobb bűne. Newton bűne, hogy elválasztotta a mikrokozmoszt a makrokozmosztól, a „zárt” rendszer fogalmának honosításával.  Csak a megváltott ember tud visszakanyarodni a paradicsomi állapotokba, az aranykorba, a teremtő emberek korába.

Mai modern korunkban, hogyan várható el ez a megváltás? Természetesen modern módon. A következő bejegyzés erről fog szólni.

A bejegyzés trackback címe:

https://tudositasajovobol.blog.hu/api/trackback/id/tr351680276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása