Tudósítás a jövőből

Anno 2061 - A legrégebbi bejegyzés is aktuális.

A Tudás kora

- Amikor a jövő, mint gondolat reinkarnálódik a jelenben, esélyünk van azt megváltoztatni.

2052. október 8.

2009. október 7.-én született az ember, aki később Panavak néven ismert meg a világ. Az ő születésétől számítjuk a Tudás Korának kezdetét. Persze ezt jóval ezután a nap után döntötték el az erre illetékes történetírók. Mindenesetre az kétségtelen, hogy mára (2052) már kiléptünk az Információ korából és elkezdődött a Tudás Kora.

Azért esett Panavak születésnapjára a választás, mert ő volt az, aki megváltoztatta a tudományt. Felfedezéseivel rengeteg ellentmondást feloldott, és csoportjával véghez vitte a modern tudomány és az ősi tudás harmonizációját. Azt mondják, ő a tudomány megváltója.

Korai gyermekkoráról nem sokat lehet tudni. Eredete homályba vész. Ma már az sem világos, hogy melyik ország gyermekeként látta a meg a napvilágot. Sokan Kínára tippelnek.

Azonban már fiatalon feltűnést keltett a tehetségével és új keletű meglátásaival. Rengeteg találmány fűződik a nevéhez mind szoftver és hardver területen. Elsőként írt kvatranáris programot, amivel a növények vegetációjába szólt bele. Durván elmagyarázva egy genomikai programot készített. Ellenben a genetikai módosítás önök korabeli módszereivel, ahol csak találgatás alapon működött kísérlet, itt, a Tudás korában, ő pontosan tudta, mit csinál és mi fog történni. Programja egy bizonyos bab fajtát képessé tett arra, hogy színelváltozással reagáljon a levegő széndioxid tartalmának bizonyos szint fölé emelkedésére.

Kollégai csak Dupla E-nek hívták. Ő volt Edison és Einstein együttvéve. Megvolt benne Edison minden gyakorlatisága és Einstein óriási elméleti tudása. Viszont ő nem szabadalmaztatta le találmányait és távolt tartotta magát a politikától.

Előadásain gyakran mondta, hogy "Vigyázat csalok!"
Annak ellenére mondta ezt, hogy egy végtelenül őszinte ember volt. A csalás éppen az volt, hogy azt mondta, csal, és ezzel megtévesztette a közönséget. Egyeseknek ez gyermekded trükknek tűnhet, de egy hazugságokhoz szokott világban így rátudta venni az embereket, hogy higgyenek neki. Minél inkább próbáltak rájönni a hallgatói a csalásra, annál inkább rájöttek, hogy igazat mondott.

Sajnálatos módon sok rejtély és ellentmondás övezi a személyiségét. Azt suttogják, hogy a Globális Kiegyezés után ő a társadalmon kívüli életet választotta. A legenda szerint nem vette fel a sisakot. Igaz lehet, mert a sisakos világban nem hallani róla. Rengetegen választották a Panavak nevet az ő tiszteletére.
Az ő emlékére elkezdek egy sorozatot, ami időről időre bemutat egyet az ő felfedezéseiből.

Elsőként idézettel kezdeném, ami az időről szól. Egy előadásában mondta a következőket:

Tudják, hogy mit jelent a saját farkába harapó kígyó?
Az időt. Az önmagát kergető illúziót. Egy körbe-körbe járó önmagát felemésztő és folyton újjászülető folyamatot. Na most vigyázzanak, mert lehet, csalok.
Idő nem létezik, ám mi azt hisszük, az óra ketyegése azt jelenti. Galilei és Newton meghonosította a fogalmat a fizikában, hogy megmagyarázhassa tételeit. Einstein talán túlságosan tisztelte elődjét ahhoz, hogy megérzéseit az idő fogalma nélkül, annak elvetésével bizonyítsa. Sőt ez nála fel sem merült.
A magát kergető kígyó alapvetően mozdulatlan! Akár a világ! Einstein ellenben kénytelen volt elfogadni Hubble táguló univerzum elméletét, mert nem ismerték az időtlen idő fogalmát. Ma már mindenhez szükség van a ketyegésre. Az időt a mozgás definiálja és a mozgást az idő. Íme a saját farkába harapó kígyó. Az egymást definiáló fogalmak!

A kígyó (Uroborosz) első fennmaradt ábrázolását Tutanhamon szentélyén találták (ábra). A következő szöveg tartozik hozzá: "aki elrejti az órákat"!

Hölgyeim, uraim, idő nincs, a világ mozdulatlan. Önöket átverték!
Az idő alapegysége nem a másodperc, hanem a pillanat. Na, erre varrjanak gombot!

Ha frissen kapcsolódott be a tudósítások olvasásába, akkor itt talál egy összefoglalót a fogalmakról és kifejezésekről.

A bejegyzés trackback címe:

https://tudositasajovobol.blog.hu/api/trackback/id/tr161437518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása