Tudósítás a jövőből

Anno 2061 - A legrégebbi bejegyzés is aktuális.

Sárkányölő különös képessége

 - A megismerésnek csak a képzelet szab határt…

Sárkányölő képes érzékelni a Gőz Világát, látja és hallja ama világot. Ám, hogyan lehet ez?
A legtöbb ember csak a fehér fényt és a fehér zajt látja, Sárkányölő viszont képes látni az összetevőket, mert megtanulta.
 
"Minden ember a fényt négy tulajdonságán keresztül érzékeli: a vörös, a kék, a zöld összetevője és az intenzitása révén. E négy jelt négy idegpálya csatornázza az agyunkba, ám ott legtöbbünknél átlagolódik. Sárkányölő a fényt öt összetevőjére bontja (az ötödik a sárga vagy arany) és külön képes azokat megfigyelni. Elméje képes a fény polarizációját észlelni, látja azok mintáit. A halló központja képes a hangot összetevőiben vizsgálni és úgy elemezni. Ugyanazokat a hangfrekvenciákat hallja, mint a legtöbb ember, de képes a hang dinamikus szűrésére, és az összetevők mintáinak észrevételére. Egyszerűbben kifejezve, neuronhálózatát sűrűbben szövik át az óriás glia sejtek, és ezzel megfigyeléseit sokszoros felbontásban képes tudatosítani.(...)" - Legalábbis ez áll abban a tudományos elemzésben, ami róla készült, mivel már jóideje megfigyelés alatt van.
 
Ő tehát látja az elrejtett dolgokat. Ám ezek a dolgok nem egy másik dimenzióban vannak elrejtve, ahogy a matematikusok szeretik azt látni (vagyis inkább láttatni), hanem a statisztika és a valószínűség mögött. Látja a fákat is és az erdőt is, meg mindazt amit ez rejt.
 
Agyműködése egy tökéletes szelekciós lépés a sisakos ember evolúciójában. Sárkányölő az embernemesítési projekt kiválasztottja. (Ez a projekt egyébiránt 2012-ben indult.)
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tudositasajovobol.blog.hu/api/trackback/id/tr543145782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása