Tudósítás a jövőből

Anno 2061 - A legrégebbi bejegyzés is aktuális.

A sisaknélküliek

-Találkozás.

Jákob, a sisakos térítő nem térített tovább. Küldött egy hiba üzenet a központnak, tudta, hogy hamarosan megérkeznek a karbantartók és darabokra szedik. Maradék idejét ki akarta használni, és megfejteni a Kolozsváron látott sisak nélküli emberek titkát. Mit láttak, mit éreztek, mi tette őket különlegessé? És legfőképp: mit keresett köztük Panavak?

Motorján száguldott, ám nem tudta az irányt. Szótárában létezett az intuíció szó, ám egy apró megjegyzés szerint ez robotoknál csak béta üzemmódban működött. Csapongott személyre szabottan rangsorolt keresési eredmények között, ami nem volt több, mint „Google jó napom van” 2.0. De ez nem működött. Neki nincs megérzése. Emberi megérzés nem modellezhető előzmények által súlyozott rangsorokkal. A gondolatok igen, de a megérzéses intelligencia még kizárólag emberi tulajdonság. Megállt. Vissza kell mennie Kolozsvárra és beszélnie az ottani sisak nélküliekkel. Ez az egyetlen esélye. Legrosszabb esetben már ott darabokra szedik, és nem kell ezzel megvárnia a karbantartókat.

Ekkor meglátott két fiatalt. Mindketten sisak nélküliek voltak, ám az egyik kezében tartott egyet. Jákob azonnal lekérdezte a személyiségüket. Két körözött személy: egy veszélyes hacker és egy társadalmon kívüli vámpír. Maya és Sárkányölő álltak előtte. Beépített modulja azonnal becsöngett a központba.Látta, ahogy Sárkányölő felveszi a sisakot, majd a kép megszakadt...

Sárkányölő éppen Jákob memóriáját kérdezte le, merre járt, mit csinált. Feltűnt neki a rengeteg keresés Panavakról és a sisaknélküliekről. Látta a kolozsvári mezőn történteket. Aztán meglátta a Panavakot. Sárkányölő lélegzete elállt, figyelt. Megszorította Maya kezét, és hallotta, ahogy a lány azt mondja: „Megérkeztünk.”
- Mire gondolsz? – kérdezett vissza.
- Amit láttál.
- Te is láttad?
- Hát persze.
Sárkányölő hitetlenkedett. Ő hacker, számára természetes, hogy belelát mások sisakjába. De hogy mások belelássanak az övébe, sisak nélkül, az sok volt. Ám nem maradt ideje gondolkozni. A karbantartók légjárműve már feltűnt a horizonton.

- Ne adjuk oda nekik! - mondta a lány, és Jákobra nézett. Sárkányölő testhezálló feladatot kapott...

A bejegyzés trackback címe:

https://tudositasajovobol.blog.hu/api/trackback/id/tr485747031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása