Tudósítás a jövőből

Anno 2061 - A legrégebbi bejegyzés is aktuális.

Online Istentisztelet 1

-A homo sapiens számára csak egy vallás létezik.

Volt már arról szó, hogy új világunkban kialakult egy új vallás. Ennek a vallásnak bárki lehet a papja, csupán egy felvételi intelligencia teszten kell átesnie. Ám sok jelentkező közül nagyon kevés, aki átmegy a rostán. A követelmény mindig az addig elért legjobb eredmény plusz egy pont, így biztosítják a papok és ez által a közösségek folyamatos szellemi emelkedését.

Mint minden vallás, ez is közösségre (régiesen felekezetekre) épül. E közösségek virtuális, on-line közösségek, leginkább a korabeli fórumok és blogok köré szerveződött csoportosulásokhoz hasonlítható. A szerveződés tehát nem területi alapon történik, hanem eszmerendszerek és irányvonalak mentén, amihez a világ minden tájáról lehet csatlakozni.

A mai társadalmunkban vannak kasztok, amelyek technológiai jellegűek és nem születéstől, hanem képességtől függ a hovatartozás. Bár a vallás elvben megengedi a különböző kasztok keveredését közösségen belül, technológiai (sávszélesség) okok miatt minden irányvonalnak két önálló közössége van a két kaszt részére.  Ezek egymástól függetlenül működnek és sok esetben csak nevükben hasonlítanak.

A vallási szertartásokat egy adott közösség papjai rotációs elv szerint, felváltva tartják. A régebb óta szolgáló papokra azonban gyakrabban kerül sor.  Ebből következően a szertartások nem csak irányvonalról irányvonalra, hanem alkalomról alkalomra is változhatnak attól függően, hogy melyik pap celebrálja. Ugyanakkor van egy felépítés, amit minden papnak követnie kell. Ez a következő: bevezetés, összehangolódás, áldozatbemutatás, szellemi szárnyalás, ajándékozás.

A szertartásokat on-line celebrálja a pap, de gyakran előfordul, hogy egy irányvonal egymáshoz közel lévő tagjai egy erre a célra kibérelt vagy fenntartott helyen összegyűlnek. Nem ritka, hogy nagyobb alkalmakkor (Nap-éj egyenlőségek, búza-érés, Mars napja, stb.) 2-3000 ember is egy helyen ünnepel. A szertartás elején a résztvevőknek nyugalmi helyzetben kell lenniük. Nem csinálhatnak semmit, tilos a multi-tasking vagy bármilyen háttér operáció a sisakon. Minden résztvevőtől a teljes sávszélesség megkövetelt. A Bevezető során a résztvevő leül, és befelé figyel. A bevezető legtöbbször egy multimédia lejátszása, amely megalapozza a hangulatot a szertartáshoz. Ezt nyugtató zenétől a felpörgető zenéig bármi kísérheti. Az illat-chippel felszerelt sisakban a multimédia illat kontrollal is kiegészül.

A multimédia után egy összehangoló, interaktív agytorna következik. A résztvevők egyszerre aktiválják, illetve deaktiválják azonos területre eső agypontjaikat. Ezáltal a közösség tagjainak agyaktivitása és agyműködése azonos ritmusba kerül. Hasonlít a tradicionális doboláshoz, és nem ritkán most is kíséri hang effekt. A résztvevők kvázi-hipnotikus vagy transz állapotba kerülnek. A lényeg, hogy a tudatzaj a kritikus szint alá kerüljön, és a résztvevő képes legyen meghallani a szelleme hangját. Az akaratot irányító én-tudat és az élő szellem elkülönül. Ekkor következik az áldozat bemutatása.

Innen folytatjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://tudositasajovobol.blog.hu/api/trackback/id/tr382003130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása