Tudósítás a jövőből

Anno 2061 - A legrégebbi bejegyzés is aktuális.

Nők a feminizmus ellen

- Gyors hír.

Párizsban ma (2052. 09. 15.) a nők tüntetést tartottak a feminizmus ellen.
Néhány éve kezdődött a mozgalom, amelyben a nők tiltakoznak a női egyenjogúság túlzásai ellen. A nők egy része felismerte, hogy a 20. században elkezdődött feminista mozgalmat a férfiak - saját rovásukra - alaposan félreértették. Ma már rengeteg jelentős vezető pozíciót a nők töltenek be, míg a férfiak kevésbé felelősségteljes pozíciókban ücsörögnek. A nők átlagéletkora hasonló a férfiakéhoz, ami soha a történelem során nem fordult elő. A felső kasztban többségben vannak a nők, míg az alsóbb kasztokban a helyzet kiegyensúlyozott.
A tiltakozók többnyire a munkás kaszt nő tagjaik, akik látják férjeik szenvedését a női főnökök keze alatt. Követeléseik felhívás jellegű: a nő legyen újra nő, hogy a férfi férfi lehessen.
A tüntetést ellentüntetés kísérte, amelyből fakadóan néhány helyen összetűzések alakultak ki a hölgyek csoportjai között.

A bejegyzés trackback címe:

https://tudositasajovobol.blog.hu/api/trackback/id/tr181385025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KHEOPSZ 2009.09.16. 07:20:55

Elég hihetetlen hogy aki ilyen marhaságot ír, az valaha újságíró volt. Vagy éppen ezért ilyen silány a média?

Krédó 2009.09.16. 17:07:04

@KHEOPSZ: Kedves Kisasszony! Kár hogy a komment nem lett irodalmibb, mint amilyennek a cikket tartja.

Egy kiegészítő gondolatot hadd tegyek, miután ismerem a cikkben említett mozgalom egyik vezetőjét.

Az isteni szereposztás. Forma és tartalom. Egyik nincs meg a másik nélkül. Azonban ha az egyik a másik szerepét akarja eljátszani, akkor a kettő soha nem fog találkozni, és külön-külön szépen megrothadnak.

Ez történik az önök korában. Eredménye a sivárság, pusztulás. Ha valamiért akkoriban silány volt az újságírás az csak azért lehetett, mert amiről írt, az maga volt silány.

KHEOPSZ 2009.09.17. 07:59:13

Hijnye a szentjét! Még sose mondták a szakállas képembe, hogy kisasszony!
Meglátszik, hogy nem irodalmárokkal dumáltam.
Ja! Nincs isteni szereposztás, csak a patriarchális társadalom által leosztott nemi szerepek!

Valóban sivárság pusztulás van. De ez nem a feministáknak köszönhető, hanem a hatalmon levőknek. És milyen érdekes! Hát nem mind férfi?
Nahát, hogy mik vannak!

Krédó 2009.09.18. 11:05:46

(A szakállat innen nem látni, de ha már felmerült, el kell mondjam, hogy már bácsiztam nénit szakáll miatt.) :)
-----------

Ön szerint Ádám és Éva romantikus története szintén egy patriarchális tákolmány? Elfogadom. Ha tagadunk, akkor tagadjunk vastagon és mindent.

DE mi van, ha nem! Csak egy pillanatra nézzük másképp, és ha más nem is, de ez a kedves kis édenkerti epizód nem tákolmány, hanem üzenet.
Lehet, hogy ez a feminizmus egy újabb alma, amelyet Éva le akar tolni Ádám torkán?

Lehet, hogy ez a pusztulás (amiben mindketten egyetértünk) nem a patriarchális rend óta van (minimum(!) i.e. 600 óta ez esetben), hanem azóta amióta a szerepek fel akarnak cserélődni?

Radiant 2009.09.18. 13:04:34

Ön szerint tehát a nőknek meg kellene maradniuk egy patriarchális rend diktálta szerepben? Ez így remekül hangzik, rendben. De akkor ne álljunk meg itt. Hanem állítsuk is vissza mindjárt a feudális rendszert. Még hogy az ostoba parasztok beleszóljanak olyasmibe, mint a politika... abszúrd...

Tény, hogy a feministák néha túlzásokba esnek (mindenhol vannak szélsőségek). Vannak akik azt állítják, hogy ha csak női vezetők lennének, eltűnnének a háborúk. Bárki aki látott már enymás haját tépő "hölgyeket" tudja, hogy ez ostobaság.

Másrészt sem az észt sem a vezetői képességeket nem nemek szerint "osztják". Nekem személyesen is volt már női főnököm, akit férfi létemre rendkívül tiszteltem szakmai hozzáértése miatt. Aki tehetséges annak lehetőséget kell adni, az hogy férfi vagy nő, az teljesen érdektelen(lásd még: nemesi származás). Nincsenek előre leosztva a lapok....

Krédó 2009.09.18. 15:38:53

@Radiant:
Amikor szerepekről beszélek, akkor én egymással mellérendelő viszonyban álló helyzetekre gondolok és nem egymással alá- fölérendelő viszonyban állókról (amit az Ön feudalizmusra való hivatkozása sugall). Ez óriási különbség! Az alá- fölé rendelésnek nincs helye a férfi-nő kapcsolatokban.

Mind e mellett igaza van. A cikkben említett tüntetésen sem a női egyenjogúság ellen tüntettek, hanem a feminizmus túlzásai ellen.

ui.: most már egészen biztos, hogy készítek a tüntetés szervezőjével egy interjút, hogy első kézből hallhassák a gondolatait.

pampalini20 2009.11.15. 14:31:18

Kicsit időszerűtlen a mai Földön a feminizmus túlzásairól vizionálni.
Inogni érzed a sámlit, amire anyukád kétévesen felállított, vagy mi van ?
Ha meg nem állított fel, mit kisasszonyozol le mást csak azért, hogy ezáltal kapásból ás minden alap nélkül is lekezelhesd ?

Alá- és fölérendelésnek nincs helye ? Akkor miről írsz a "Férfiak válasza a feminizmusra" c. moslékban, hogy a férfi által kitaposott ösvényem mászkálnak a nők ?
Azért mászkálnak, mert minden ármánykodás ellenére még élnek (igaz, keleten immár lényegesen kevesebben). És azért a férfiak éltal kitaposott úton mászkálnak, mert ávezredekig oda sem engedték őket.

Mi van, befaraltál a nőkkel, kiskoma ?

Krédó 2009.11.16. 11:08:15

@pampalini20:
Kedves Pampalini20!

Köszönöm a hozzászólásokat. Kérlek mondd el, te mit gondolsz, mi az élet célja (nemtől függetlenül).

birss 2010.04.14. 03:11:41

érdekelne, hogy lehet egy egyenjogúság túlzott.

Krédó 2010.04.14. 10:52:27

@birss: Amikor egyenjogúságból egyformasági törekvésbe csap át.

lüke 2010.09.25. 05:16:47

ha majd a férfiak fognak szülni per vias naturales
akkor beszélhetünk róla, de csak császármetszéssel maradnak ebben is császárok:)

Alter_Ego 2012.06.11. 04:25:41

Korántsem kellett 2052.-ig várni ahhoz, hogy Franciaországban a nők szót emeljenek a feminizmus ellen. Így fest a helyzet 2012.-ben:
www.ferfihang.hu/2012/04/28/elezodo-feminista-vita-franciaorszagban/

És ha valakit egyébként is érdekelnek a feminizmus-antifeminizmus kérdései:
www.ferfihang.hu/category/feminizmus-antifeminizmus/
süti beállítások módosítása