Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tudósítás a jövőből

Anno 2061 - A legrégebbi bejegyzés is aktuális.

Kémiai megváltás 2.

- A szeretkezés kémiája.

Az előző bejegyzésben szó volt a megváltás élettani és genetikai okairól. Jelen bejegyzés ugyanezt szeretné kevésbé tudományos kifejezésekkel megmagyarázni, és rávilágítani elsőre nem magától értetődő összefüggésekre. Azt állítottuk, hogy egy gén „felébred” vagy egy új létrejön, amely változást idéz elő az embernek egymáshoz és környezetéhez való viszonyában, és ezzel egy új Aranykor hajnala kezdődik. Jogosan kérdezhetjük, hogyan képes erre a kémia?

Mindannyian hallottunk a tesztoszteronról, az adrenalinról, az endorfinról, az inzulinról egyszóval hormonokról és fehérjékről és arról is van fogalmunk, hogy ezek milyen hatásokkal bírnak az emberi szervezetben. Kevés ismerettel belátható, hogy minden tettünk, mozdulatunk a szervezetünkben (izmokban, és agyban egyaránt) végbemenő kémiai változások okozatai. A 60-as évek hippi mozgalma a kémiában látta a megváltást. Ahogy a civilizáció fejlődése során a legendás Aranykor fokozatosan elveszett emlékeink ködében, az ember egyre inkább csak külső szerekkel tudta felidézni a letűnt kor boldogságát/emelkedettségét. A régi sámánok tudták ezt, hisz jól ismerték és használták a növények és gombák kémiáját.

Ám a hippik között voltak, akik a kémiát nem az injekciós tűben keresték. Azt mondták: „Szeretkezz! Ne háborúzz!”. Tudjuk, hogy a keleti hagyományokban fontos szerepe volt a szeretet művészetének, s habár ma sokan csak az erotikát látják a Káma Szútrában és hasonló művekben, tételezzük fel, hogy a taoista és buddhista szerzetesek nem ok nélkül vagy öncélúan foglalkoztak a témával. Aki élt már át orgazmust, az tudja, hogy mire leltek rá a keleti tudósok. Egy eufória, gyönyör, boldogság érzetre, amitől fölsejlett előttük az Aranykor szép emléke. A szeretkezés tudományával az újbóli egység megteremtéséhez, a tantrikus együttlét által szerzett euforikus pillanat kimerevítéséhez, egy állandósult boldogság érzés eléréséhez akarták kikövezni az utat. Sokunknak ismerős ez az emelkedett állapot, mert ekkor érezzük úgy, hogy az egész világot a keblünkre tudnánk ölelni. Ezt tanította Jézus, aki az oldalán egy nővel a szeretetet hirdette. Talán azt is megértjük, hogy cölibátusban élő papjaink később, miért szajházták le Magdalénát.

Kép egy  "recept" könyvből?

A keleti tudósok tehát találtak valamit, amire azt hitték, visszavezethet az Aranykorba. Nyugati tudósok meg rájöttek, hogy a szexuális együttlét során endorfin termelődik az emberi szervezetben. Ez bizony kémia.

Vannak emberek, akiknél az eufórikus állapot állandó, és jellemző korunkra, hogy gyógyszert szednek ellene. Ám régen, az Aranykorban ez nem számított rendellenességnek. Talán ugyanez a hormon vagy valami más anyag, aminek termelését egyszerű ingerek képesek voltak beindítani, az akkori embert egy ilyen eufórikus, emelkedett állapotban tartotta. Ám valami történt, és ez a képességünk tompulni kezdett. Íme, kiűzetésünk kémiai leírása: innentől kezdve nem, vagy csak nagyon nehezen voltunk képesek az anyag termelésére. Hasonló módon vesztette el az ember a legtöbb vitamin termelésére való saját képességét. Mindkét esetben külső adagokra van szükségünk. Az egyikre ott vannak pezsgő-, rágó-, filmtabletták hadai, a másikra a Káma Sutra és hasonlóak, de legújabban itt is a pirula a divat, antidepresszánsok formájában.

jesus&Magdalene.jpg

Jézus és Magdaléna.

Nos, a kémiai megváltás a kiűzetés kémiája visszafelé. Nevezetesen egy genetikai változás, aminek hatására képesek leszünk folyamatosan fenntartani egy hormon vagy anyag  termelését, amely képes az embert természetes úton emelkedett szinten, aranykori állapotokban tartani. A változást előidézheti egy alvó gén „ébredése” vagy egy kívülről jövő géncsomag beépülés az emberi génállományba. Ezen emelkedett állapot okán fog megváltozni az ember környezetéhez és egymáshoz való viszonya. Arról, hogy ez pontosan mit jelent, a következő bejegyzésben esik szó.

A bejegyzés trackback címe:

https://tudositasajovobol.blog.hu/api/trackback/id/tr671705734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása