Tudósítás a jövőből

Anno 2061 - A legrégebbi bejegyzés is aktuális.

Tükörvilág-kép

A testem a szellem. A ruhaviselet az egóm. Volt idő, amikor a ruha még passzolt a testre. Ma nem.

A civilizált emberiség gondolkodása sok változáson ment át az évezredek során. Ám kétségkívül a legnagyobb változás a tükörvilágkép megjelenése volt időszámításunk előtt 600 körül. Mit jelent ez? Az alábbiakban ezt próbálom meg szemléltetni.

Képidézet forrása: http://www.flickr.com/photos/bellakotak/4073732206/ © Minden jog fenntartva. Flickr member Bella Kotak

A ember belenézett a víz tükrébe, és rájött, hogy nemcsak társak vannak, hanem „én is vagyok”. Eddig a testét csak belülről érezte, ám mostantól ezzel a képpel kezdte azonosítani azt. Eddig úgy érezte, hogy társa és ő közte nincs különbség, most már világosan látta.

Ám nem mindig volt ez így. Keleti civilizációk gyógyászata még arra az időkre emlékeztet, amikor képesek voltunk a testünket belülről megfigyelni, és úgy leírni az összefüggéseket.  Hogyan másképp térképezhették volna fel a csakrákat, ha nem legnagyobb természetességgel belülre figyelve?

Az ember és a társadalom folyamatosan változott, gyarapodott, gazdagodott, de a tükörkép ebből mit sem mutatott. A ruházkodás így vált egyre elterjedtebbé és kifinomulttá. Ezzel aztán végleg elvált egymástól a káprázat és a valóság, hisz a ruhát már végképp nem lehetett belülről érezni. A tükörben viszont kiválóan látszik! Hiába mondják, nem a ruha teszi az embert, már nagyon régóta az teszi.

Minden tanítás, amely arról regél, hogy a szellem valami megfoghatatlan jelenség az részigazság. A tükörvilágban megfoghatatlan. Attól, hogy az ember a tükröződésben él és gondolkodik a valóság nem szűnt meg. Továbbra is kapjuk a jeleket, ám vagy kénytelenek vagyunk tagadni, vagy misztifikálunk. Sok vallás erre épít!  Az ember a saját tükörképének a foglya. Több időt töltünk a tükör előtt és kevesebbet meditációval, révüléssel.

A szellem az, amit belülről testnek érzünk. A lelkiismeret a lélek tükörképe, az érzés az érzELEM tükörképe. Amikor a szerELEM megérinti testünket, akkor azt testünkben/zsigereinkben érezzük. Hasonlóan a félELEMhez! Nem véletlenül tartják, hogy a legtöbb betegség pszichoszomatikus. Talán mert a psycho és somatico egy és ugyanaz? A Smaragdtábla írója erről a tükröződésről ír, amikor azt mondja: ami lent van, az van fent.

A materializmus (test) és spiritualizmus (lélek) ugyanazon dolog két tulajdonsága. A szellem energia. Az anyag energia. Mi vagyunk az szellem, amit a tükör anyagnak hazudik.

Az egyetlen igazi tükör, amiben megláthatjuk saját magunkat, az a másik szeme.

A bejegyzés trackback címe:

https://tudositasajovobol.blog.hu/api/trackback/id/tr592140721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása